203 2C Warmtapwaterbereider met het afgiftesysteem als thermische voeding (bron) van de warmtepomp (WKO installatie 3 pijp systeem

Warmtapwaterbereider met het afgiftesysteem als thermische voeding (bron) van de warmtepomp (WKO installatie 3 pijp systeem)

Naar basisconcept

Beschrijving


BeschrijvingVoorbeeldschema van een woninginstallatie die is aangesloten op een laagtemperatuur warmte- en koudenet. De aanvoertemperatuur van de woning wordt bepaald door de optionele Ecoon HCE20 zoneregeling en geregeld door de Ecoon MI regeling. Bij het ontbreken van de HCE20 bepaalt de Ecoon MI middels de woonkamertemperatuur de gewenste aanvoer-temperatuur. De change-over afsluiters kunnen zowel worden aangestuurd vanuit de HCE20 zoneregeling als de Ecoon MI regeling.

Bij boilervraag zal de warmtepomp zijn warmte onttrekken aan het afgiftesysteem. Dat kunnen vloerverwarming of laagtemperatuurconvectoren zijn.

Tijdens het stookseizoen zal daardoor de retour naar het warmtenet verlaagd worden en in de zomerperiode zal het afgiftesysteem gekoeld worden. Indien er geen warmte- of koelvraag is zorgt de Ecoon MI regeling er voor dat bij warmtepompbedrijf de temperatuur van het afgiftesysteem neutraal blijft.

Dit voorbeeld is ook uitgewerkt als vierpijp systeem, zie installatievoorbeeld 2B.


Downloads

Er zijn geen downloads voor dit installatievoorbeeld

Meer installatievoorbeelden

 

Zonder voorverwarmer Met voorverwarmer
Geïntegreerd met binnen-installatie Woningbouw Woningbouw
Gescheiden van binnen-installatie Woningbouw Woningbouw
Utiliteit