800 8 Warmtapwaterbereider met voorverwarmer en actieve koeling

  • Toepassingen
  • Warmtenetten waarvan de centrale opwekking van warmte efficiënter plaatsvindt dan de COP van de W2 warmtepomp (b.v. restwarmte)
  • Kenmerken
  • Universele warmtapwaterbereider Bron aanvoertemperatuur >15 - <40°C. Opslagcapaciteit naar keuze Maximum tapwatertemperatuur 65°C. Voorverwarming van tapwater door warmtenet In koelbedrijf warmteafgifte via voorverwarmer Door de voorverwarmer wordt warmtapwatercapaciteit met 20 á 25% vergroot Voorverwarmer is back-up bij storing van de warmtepomp

Beschrijving


Zodra temperatuursensor T12 beneden de ingestelde waarde komt start de warmtepomp. Door de ingebouwde regeling en de toerengeregelde pomp wordt er direct comfortabel warmtapwater gemaakt. Zodra sensor T13 de ingestelde waarde heeft bereikt stopt de warmtepomp. Bij het ontwerp van de installatie is het van belang dat er te allen tijde, wanneer de warmtepomp in bedrijf is, stroming over de verdampingswisselaar (12) staat met een minimale temperatuur van 15°C. Bij uitval van de warmtepomp zal de voorverwarmer worden ingezet als back-up. Zodra actief koelen wordt geactiveerd (extern signaal) en er geen tapwatervraag is, schakelt de wisselklep V14 om, wordt de V12 geopend en wordt de warmtepomp gestart.


Downloads

Er zijn geen downloads voor dit basisconcept

Installatievoorbeelden

 

Zonder voorverwarmer Met voorverwarmer
Geïntegreerd met binnen-installatie Woningbouw Woningbouw
Gescheiden van binnen-installatie Woningbouw Woningbouw
Utiliteit